Snarveier
Hopp til navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold
Slå på/av skjermleservennlig versjon
Praktiske opplysninger fra offentlige etater
Skriv ut siden

Oppholdskort

Alle som har oppholdstillatelse i Norge og er fra et land utenfor EU/EØS skal ha et oppholdskort. EU/EØS borgere skal ikke ha kort. Familiemedlemmer av EØS-borgere, som ikke selv er EØS-borgere, vil få et oppholdskort.

Kortet, som er på størrelse med et kredittkort, erstatter den tidligere ordningen med etikett i passet eller i reisedokumentet. Oppholdskortet er et bevis på at du har oppholdstillatelse i Norge.

Med mindre noe annet står på kortet, viser det også at du har rett til å reise fritt i Schengen. Du bør derfor ha med deg kortet når du reiser i utlandet, men du må fortsatt alltid ha med deg passet ditt.

Kortet er gyldig like lenge som oppholdstillatelsen din. Hvis du har permanent oppholdstillatelse er kortet gyldig i to år.

Kortet inneholder blant annet et foto av deg, din signatur og fingeravtrykk. Fingeravtrykkene blir ikke lagret noe annet sted enn på selve kortet.

Du må vise fram kortet ved kontroll. Hvis du ikke har det med deg, kan du bli bedt om å hente det.

Etiketten på reisedokumentet ditt er gyldig frem til utløpsdato, og du trenger ikke få oppholdskort så lenge denne er gyldig. Når du eventuelt fornyer tillatelsen din, vil du få oppholdskort.

Tips en venn

Tips en venn om denne siden på epost